zondag 30 juni 2019

Gekarameliseerde Paprika's en Pepers met Knoflook


Als je niet van pikante pepers houdt kun je de zaadjes verwijderen of alleen milde pepers gebruiken. Houd rekening met een oventijd van 2-2½ uur.

Ingrediënten voor 8 hapjes.
+ 1,5 kg rode paprika's of puntpaprika's
200 à 250 gr rode pepers zoals cayennepeper of gemengde rode pepers.
8 knoflooktenen, gepeld
ruim 1 dl olijfolie
snuf suiker
zout en peper
2 el rode wijnazijn

Bereiding:
Verhit de oven voor op 150 graden.

  1. Leg de paprika's, pepers, knoflooktenen, olijfolie en suiker op een bakblik en meng. Bestrooi met zout en peper.
  2. Rooster de paprika's en pepers, schud ze elke 30 minuten of zo om, tot ze volkomen zacht zijn en hier en daar beginnen te karameliseren, 2-2½ uur. laat afkoelen, voeg de azijn toe en meng. Serveer met stukjes stokbrood of geroosterd brood.


De paprika's en pepers kunnen een week van tevoren geroosterd worden. Bewaar ze in de koelkast maar eet ze op kamertemperatuur.

Recept Alison Roman voor Bon appétit.



3 opmerkingen:

Stella zei

Bij ons stond er gisteren weer een schaal ratatouille in de oven, genoeg voor een heel weeshuis. Wij eten daar een aantal dagen van; gister met een stuk Turkse fetataart, morgen met pasta, wellicht later in de week met een zoete aardappel. Zo lekker, vooral wanneer het, net als in jouw gerecht, lekker gekarameliseerd is. Smullen geblazen! Nicolet

Jannie zei

Ja, lekker. Heb je de ratatouille lang in de oven gehad dat ze zo gekarameliseerd is?

Stella zei

Dat klopt, die staat er een paar uur in, vandaar de grote hoeveelheid, anders werkt het ook niet. De ronde aardenwerken schaal is tot de rand gevuld, maar slinkt tot de helft. De ovendeur staat op piepklein kiertje zodat het vocht de oven uit kan. Anders heb je pap! Fijne week, groet Nicolet