maandag 12 augustus 2019

Ricottaballetjes met Courgette


Ik krijg weer regelmatig courgettes uit de moestuin en daar zoek ik dan leuke receptjes recepten bij. Dit zijn balletjes die niet gebakken of gefrituurd worden maar in de oven gaan.


Ingrediënten:
250 gr ricotta
600 gr courgettes
200 gr wortels
50 gr gedroogde tomaten
100 gr paneermeel
1 ei
gedroogde oregano
peper
olijfolie

Bereiding:

  1. Snijd de courgettes en wortels in kleine blokjes. Bak de stukjes samen met de gedroogde tomaatjes in een beetje olijfolie een paar minuten om en om tot ze niet meer vochtig zijn.
  2. Neem een kom en meng de uitgelekte ricotta met de gebakken groenten, het ei, een beetje van het paneermeel, de peper en de oregano. Maak er balletjes van en wentel ze door het paneermeel.
  3. Leg de balletjes op een een met bakpapier beklede bakplaat, sprenkel olijfolie over de balletjes en bak ze 15-20 minuten bruin in een heteluchtoven op 180℃.
Serveer ze eventueel met een dipsaus.

Recept Valletata (kaasmerk)


Geen opmerkingen: