maandag 26 augustus 2019

Portugese Bonensalade



Elke keer heeft Lidl tijdens de Spaans/Portugese week de Portuhgese zwart-oog boontjes in het assortiment. Al zoekende op Portugese sites naar recepten hiermee, kom ik steeds weer op de soep met raapstelen die ik al eens maakte en deze Salada de feijão-frade com atum.


Ingrediënten voor 4 personen:
3 eieren
water
1desserlepel zout
1 blik of pot feijão-frade cozido
2 kleine blikjes tonijn in olie
1 rode ui
3 trostomaten
3 soeplepels azijn
rucola voor erbij

Bereiding:

  1. Kook de eieren 7 à 8 minuten. Houd ze onder de koude kraan en pel ze. Zet opzij.
  2. Was de boontjes in een vergiet, laat ze goed uitlekken, doe ze in een schaal en meng er de tonijn door. Voeg de fijngesneden ui en de tomaten toe waarvan je de zaadjes verwijderd hebt en die je in blokjes gesneden hebt.
  3. Voeg de azijn toe en meng alles goed door.
  4. Leg wat rucola in een diep bord en schep er het boontjes-tonijnmengsel bij.
  5. Garneer met partjes of verkruimeld ei.


Recept Pingo doce

Geen opmerkingen: