zaterdag 19 juni 2021

Eiertartaar



Hugh schrijft: Dit lekker pittige mengsel is vernoemd naar de bekende tartaarsaus, omdat de ingrediënten hetzelfde zijn. Wel heb ik de hoeveelheden aangepast, waardoor nu de eieren het belangrijkste onderdeel zijn – de andere ingrediënten maken het tot een mooi geheel. Gebruik deze eiertartaar voor de eiersandwich aller tijden, of maak er een heerlijk en verrassende elegant voorgerecht van door wat eiertartaar op een sneetje brood te serveren.

Ingrediënten:

6 middelgrote eieren, op kamertemperatuur
4 lente-uitjes
3-4 augurken, in kleine blokjes
1 eetlepel kappertjes, afgespoeld
2 eetlepels peterselie, fijngehakt
(1 eetlepel dille, fijngehakt)
2-3 eetlepels mayonaise
1 theelepel Franse mosterd
(2-3 scheutjes tabascosaus)
zeezout, versgemalen peper
sneetjes van je favoriete brood

Bereiding:

Kook eerst de eieren. Ze moeten net niet hardgekookt zijn. Deze truc mislukt bijna nooit, zegt hij: leg ze in een pannetje met handwarm water, doe het deksel op de pan en breng het water snel aan de kook. Kook ze precies 4 minuten (of 5 als het extra grote eieren zijn). Spoel de eieren af onder de koude kraan en pel ze zodra je ze beet kunt houden.

Snijd de eieren grof en vermeng ze met de lente-ui of sjalotjes, augurken, kappertjes, peterselie en dille (als je die gebruikt). 

Klop in een kommetje de mayonaise, mosterd en tabasco (als je die gebruikt) door elkaar. Vermeng dit mengsel met de eieren en breng op smaak met zout en peper. 

Dien op met volkoren-, zuurdesem- of roggebrood.

Was lekker en niet zo heel machtig.




Geen opmerkingen: