donderdag 17 juni 2021

Oranje Paprika's gebakken met Ansjovis


Je kunt ook andere kleuren paprika's of puntpaprika's nemen, alleen vandaag niet want 'we' schijnen de oranjekoorts* te hebben.

Aperitief voor 4 personen:

- 100 g Gezouten ansjovis (of een blikje ansjovis)
- 4 stuks Oranje, Gele en Rode (punt-)paprika's
- Boter
- Knoflook
- Melk.
- Extra olijfolie van eerste persing

Bereiding:
Bak in olie en boter de ansjovis, ontveld, ontgraat en fijngehakt met 2 tenen knoflook; verdun het baksel met 3 lepels melk, voeg de in lamellen gesneden paprika's toe en laat ze ongeveer 15 minuten stoven; serveer ze lauwwarm met hun smakelijke saus.

Oranjegekte of Oranjekoorts is een verschijnsel dat zich voordoet onder delen van de Nederlandse bevolking, voornamelijk bij belangrijke internationale voetbalwedstrijden waarbij Nederland vertegenwoordigd is en op Koningsdag. Wikipedia


Recept La Cucina Italiana




Geen opmerkingen: