vrijdag 10 september 2021

Tomatensalade, geitenkaas, olijven en tapenade op krokant bladerdeeg



Mijn zus zei dat deze salade op knapperige bodem zo lekker is, dat ik hem ook gelijk gemaakt heb.

Ingrediënten voor 4 pers.:

1 rol bladerdeeg 
3 tomaten (verschillende soorten en kleuren) 
2 Chavignol of Crottin de Pays geitenkaasjes
1/2 rode ui
2 zoete groene pepers van de Turkse winkel of een puntpaprika
enkele Kalamata olijven 
tapenade van zwarte olijven, gekocht of zelf gemaakt (Klik hier voor het recept)
gedroogde oregano 
dressing van olijfolie en sherryazijn 
wat basilicumblaadjes

Taartvorm van ca. 28cm ⌀

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 ° 

Snijd het bladerdeeg bij en bekleed de bakvorm hiermee en  maak een kleine rand door het deeg om te rollen.  Prik met een vork de bodem in. Bedek met een vel bakpapier, leg er keramische knikkers, oude peulvruchten zoals witte bonen of kikkererwten op. (Ik doe er ook wel eens oude munten op).

Bak 20 minuten, haal de vorm uit de oven, verwijder voorzichtig het papier met de bonen.

8 tot 10 minuten verder bakken, afhankelijk van de oven, de bodem moet krokant zijn. Prik de eventuele bobbels in met een vork.

Laat afkoelen

Snijd de tomaten in dunne plakken. Snijd de  paprika's of paprika's en de uien in ringen , snijd de kaasjes in plakken.

Maak de dressing van 2 eetlepels sherryazijn, 4 olijfolie, zout en peper 

Verdeel 2-3 eetlepels tapenade over de afgekoelde bodem

schik de tomatenschijfjes in rozet 

beleg met de paprika en de kaas

besprenkel met olijfolie

bestrooi met oregano 

en zet onder de ovengrill tot de kaas een beetje begint te smelten

haal uit de de oven en beleg met de rode ui en de olijven, de dressing en een paar basilicumblaadjes 




Geen opmerkingen: