zaterdag 7 januari 2023

Mascarpone met Lemoncurd en Fruit


Nog steeds bezig met het leeg maken van de koelkast van de restjes van de feestdagen. Google Lemon curd en Mascarpone en je vindt al gauw dit recept van Rutger Bakt. En terecht, het is super simpel om te maken en heel lekker. De citroenmascarpone is ook lekker op een muffin.

Ingrediënten voor 6 personen:

Voor de citroenmascarpone

  • 250 ml slagroom
  • 50 gr poedersuiker
  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr lemon curd, zelfgemaakt of gekocht

Verder nodig:

  • 10-12 Bastognekoeken of andere koekjes naar keuze. Bastogne is lekker door de karamel.
  • 125 gr blauwe bessen of ander rood fruit
  • 20 gr amandelschaafsel, geroosterd

Bereiding

Maal de koeken fijn in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla ze fijn met een deegroller. Verdeel de koekkruimels over 6 glazen.

Doe de slagroom met de poedersuiker in een kom en klop deze met een handmixer op tot zachte pieken. Voeg de mascarpone toe en klop deze erdoor. Mix het mengsel 1-2 minuten door. Voeg tot slot de lemon curd toe en klop dit er kort door.

Verdeel het mascarponemengsel over de 6 glazen. Dit gaat het makkelijkst met een spuitzak, maar je kunt het ook met een lepel doen. Zet de glaasjes tot serveren in de koelkast.

Garneer de citroentoetjes voor het serveren met de blauwe bessen en het geroosterde amandelschaafsel.


Geen opmerkingen: