dinsdag 7 februari 2023

Witlofsalade met Sinaasappel en Kip




Ingrediënten voor 4 personen:
  • 500 gr kipfilet
  • 5 el olie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • zout en peper
Salade:
  • 2 sinaasappels
  • 2 el honing
  • 3 stronkjes witlof
  • 2 (rode) uien
  • 50 gr walnoten
Voor erbij:
  • 1/2 stokbrood
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 takjes oregano
Bereiding:
  1. Snijd de kipfilet in blokjes. Meng 2 el olie, paprikapoeder gedroogde oregano, zut en peper erdoorheen.
  2. Schil de sinaasappels, verwijder al het wit. Snijd de partjes uit het vlies en vang het sap op. Klop het sap, de honing, zout, peper en 2 el olie door elkaar. Maak de witlof schoon en snijd hem in reepjes. Pel de uien en snijd ze in ringen.
  3. Rooster de walnoten in een droge koekenpan en neem ze eruit. Bak de kip met de marinade in ca. 5 minuten goudbruin en gaar in de hete pan. Snijd het stokbrood in dunne plakjes. Pel de knoflook en pers hem. Bestrijk het brood ermee. Verhit 1 el olie. Bak er het brood 1-2 minuten per zijde in. Was de oregano en neem de blaadjes van de takjes.
  4. Meng de sinaasappel, de witlof en de uienringen met de sinaasappeldressing. Serveer alles samen. Bestrooi met walnoten en oregano.




Geen opmerkingen: