maandag 18 juli 2011

Asperge quiche zonder korst

Deze foto is van het originele recept met bodem
Een goed idee om diepvries asperges te verwerken.

Ingrediënten voor de vulling:
350 gram asperges (geschild gewicht)
2 eieren
100 ml. slagroom
2 eetlepels geraspte parmezaan
75 gram goede, licht gerookte ham
een klein sjalotje, gesnipperd
een klein klontje boter
een handje fijngesneden verse dille, of bieslook, of peterselie
peper, zout, nootmuskaat
Bereiding:
Verhit de oven voor op 180 C
Benodigd: vorm van 18 cm diam.
  1. Kook de (diepvries)asperges in ruim (kokend)water met zout beetgaar. Snij de punten eraf en snij de rest van de asperges in plakjes.
  2. Bak het sjalotje zachtjes in een klein klontje boter. Doe de plakjes asperges en de ham hierbij en warm heel even door.
  3. Klop de eieren met de slagroom, peper zout en nootmuskaat, en meng de kaas erdoor. (Tip: ik mengde de kruiden door het eimengsel, maar als je het dan over de vulling giet, blijft een deel van de kruiden bovenop de vulling liggen - niet zo´n mooi gezicht. Je kan de kruiden dus beter door het asperge/ham mengsel roeren).
  4. Schep het aspergemengsel in de vorm en leg dan de achtergehouden aspergepunten in een mooi patroon er bovenop. Giet het ei/roommengsel eroverheen, en zet de quiche dan ca. 35-40 minuten in de oven, of tot de vulling een beetje gerezen is en een mes wat je erin steekt er licht vochtig uit komt. Laat de taart niet te gaar worden.
Recept van Klary Koopmans

Geen opmerkingen: