maandag 18 juli 2011

Spitskool met witte bonen en chorizo


Ingrediënten:
1 spitskool of een halve groene kool
4 el olijfolie,
2 teentjes knoflook
2 bakchorizo's (zachter dan de droge variant) anders een stukje van 200 gram gewone chorizo
1 blik (ongeveer 400 g) flageolets of niet te dikke witte bonen

Bereiden: 
  1. Snij de kool doormidden. Verwijder het harde hart en snipper de rest redelijk grof (duimdik).
  2. Snij de chorizo in plakken van ongeveer een halve cm, als het om gewone chorizo gaat, gaan die plakjes nog weer in vieren.
  3. Doe de bonen in een vergiet en spoel ze goed af, laat ze uitlekken.
  4. Verwarm 2 eetlepels olie in een pan. Bak de knoflook en de chorizo tot de knoflook goudkleurig is.
  5. Voeg 2 eetlepels extra olie toe en bak de kool 2 minuten, al omscheppend. Doe de bonen erbij. Weer goed omscheppen. Voeg een scheut water toe, draai het gas laag, doe een deksel op de pan en laat het geheel nog 3 minuten koken.
  6. Proef op zout en dien op.
Recept van Diana Henry. Het smaakte lekkerder dan het lijkt.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

heerlijk recept!

Jannie zei

Bedankt! Ik was het al weer vergeten, maar ik ga het vlug weer eens maken.