Ingrediënten:
1 spitskool of een halve groene kool
4 el olijfolie,
2 teentjes knoflook
2 bakchorizo's (zachter dan de droge variant) anders een stukje van 200 gram gewone chorizo
1 blik (ongeveer 400 g) flageolets of niet te dikke witte bonen
Bereiden:
- Snij de kool doormidden. Verwijder het harde hart en snipper de rest redelijk grof (duimdik).
- Snij de chorizo in plakken van ongeveer een halve cm, als het om gewone chorizo gaat, gaan die plakjes nog weer in vieren.
- Doe de bonen in een vergiet en spoel ze goed af, laat ze uitlekken.
- Verwarm 2 eetlepels olie in een pan. Bak de knoflook en de chorizo tot de knoflook goudkleurig is.
- Voeg 2 eetlepels extra olie toe en bak de kool 2 minuten, al omscheppend. Doe de bonen erbij. Weer goed omscheppen. Voeg een scheut water toe, draai het gas laag, doe een deksel op de pan en laat het geheel nog 3 minuten koken.
- Proef op zout en dien op.
Recept van Diana Henry. Het smaakte lekkerder dan het lijkt.
2 opmerkingen:
heerlijk recept!
Bedankt! Ik was het al weer vergeten, maar ik ga het vlug weer eens maken.
Een reactie posten