maandag 18 juli 2011

Köfte, mediterraans gekruid gehakt met salade

Wordt Kofta, Köfte, Kubideh of Kefte genoemd
Wachttijd 2 uur of een dag
Ingrediënten:
1/2 kilo mager rundergehakt
1/2 ui, heel fijn gehakt
2 el Köfte of kebab kruiden

Voorbereiden:
Doe het gehakt, de kruiden en 1/4 cup water in de keukenmachine. Maal heel fijn.
Doe het vlees over in een (langwerpig) afsluitbaar plastic doosje en zet het tenminste 2 uur in de koelkast.
Bereiden:
Wrijf de grill in met in olie gedrenkt keukenpapier en verhit tot heel heet.
Vorm het vlees tot langwerpige koekjes (in het langwerpige doosje kan je ze mooi op maat snijden). Rijg het vlees op de pinnen en grill ze.

Gegeten met een soort midden-oosten salade:

Ingrediënten:
1 cup in blokjes van ca. 1 cm gesneden komkommer
1 cup in blokjes gesneden tomaat
1 cup fijngesneden ui
1 cup of minder fijngesneden bladpeterselie
1 cup of minder fijngesneden munt
olijfolie
citroensap
peper en zout

Bereiding:
Doe de komkommerblokjes in een zeef, bestrooi ze met zout en laat uitlekken terwijl je de andere ingrediënten snijd en hakt.
Meng alles doorelkaar.

Geen opmerkingen: