dinsdag 15 januari 2013

Gevulde paprika




Vandaag sneeuwt het en heb ik geen zin om de deur uit te gaan om boodschappen te doen. In de koelkast lag nog wat shoarmavlees en een rode en een gele paprika. En een krop sla.
Het shoarmavlees heb ik in de keukenmachine fijngemaakt en verder aangemaakt met een gebakken uitje, knoflook, ei en paneermeel.  Het kruiden kon ik verder achterwege laten. Het recept is gebaseerd op onderstaand recept van Rudolph van Veen. 

Ingrediënten:
4 paprika's
1 ui
scheutje olijfolie
1 tl kerriepoeder
1 tl komijnpoeder
500 g rundergehakt
1 el mosterd
1 el worcestersaus
1 ei
4 el paneermeel

  
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 ºC. 
  1. Pel en snipper de ui. Verwarm olie in een pan en fruit de ui. Voeg de kerrie en komijn toe en bak mee op laag vuur. Laat het uimengsel afkoelen. 
  2. Meng in een kom het gehakt met het uimengsel, worcestersaus, mosterd, ei, paneermeel en zout en peper naar smaak. 
  3. Snijd de kapjes van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. 
  4. Verdeel het gehakt over de paprika’s en zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de kapjes weer op de paprika’s en bak ze in circa 20 minuten gaar in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen