donderdag 12 september 2013

Maaltijd groentensoep met chorizo


Gezien op de BBC: The Hairy Bikers die deze lekkere Italaans-Spaansachtige maaltijdsoep maakten.


Ingrediënten:
1 el olijfolie
25g ongezouten boter
1 prei, in kleine stukjes
1 grote wortel, in kleine stukjes
½ grote raap, in kleine stukjes (of stuk knolselderij)
1 zoete aardappel, in kleine stukjes
1 bleekselderij steel, in kleine stukjes
zeezout en versgemalen zwarte peper
1 theelepel gemalen komijn
1 x 400g blikje tomatenblokjes
2 el balsamicoazijn
klein bosje tijm , samen met een touwtje vastgebonden
600 ml groentebouillon
150g sperziebonen, schoongemaakt
1 zachte chorizo ​​worst (ongeveer 110g ), in plakjes

Bereiding:
  1. Verhit de olijfolie en boter in een grote pan op matig vuur. Voeg de prei, wortel, raap, zoete aardappel en bleekselderij toe en bak 10-12 minuten, of tot de groenten zacht beginnen te worden, maar niet kleuren.
  2. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en voeg de komijn, tomaten, balsamico azijn, tijm, groentebouillon en sperziebonen toe. Breng aan de kook temper het vuur en laat gedurende 40-45 minuten pruttelen, of tot de groenten gaar zijn.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan op een middelhoog vuur en bak de chorizo ​​gedurende 10-12 minuten, of tot ze knapperig en goudbruin zijn.
  4. Verwijder de tijm uit de soep en roer de chorizo erdoor. Maak op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  5. Schep de soep in warme soepkommen en serveer met knapperig brood.
En kijk naar dit filmpje van de15jarige Spaanse Sislena Caparrosa die adembenemend Nessum dorma van Puccini zingt. Iedereen in tranen.







Geen opmerkingen: