zondag 8 september 2013

Mosselsoep




Ingrediënten voor 4 personen
2 kg mosselen
4 sjalotten fijngehakt
Voor de bouillon:
Visbouillonblokje (of maak zelf visbouillon van graten e.d.)
1 ui fijngesneden
1 prei fijngesneden
1 wortel fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
Olijfolie
1 glas witte wijn
2 l. water
10 eetlepels tomatensaus
een scheut room
Zout en peper

Bereiding:
  1. In een grote pan in een beetje olijfolie de sjalot aanzweten. Voeg  de mosselen + wijn toe
  2. Wanneer de mosselen open zijn, uit laten lekken, de schelpen verwijderen en het kookvocht bewaren.
  3. Fruit in een soeppan in een beetje olie, de ui + prei + wortel + knoflook + olie + peper. 
  4. Voeg tomatensaus en de helft van de mosselen toe. 
  5. Voeg het (gezeefde) mosselkookvocht toe en ca 2 ltr water en kook 15 minuten. 
  6. Pureer de soep 
  7. Voeg de room toe, maak af op peper en zout.
  8. Giet de soep in een soepkom over de rest van de mosselen..
De volgende dag was hij nog lekkerder.
 Recept uit Diario Vasco

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen