dinsdag 19 november 2013

Gelakte eendenborst met Chinese pannenkoekjes



Ingrediënten voor 2 personen:
1 eendenborst (Magret de canard) van 400 g 
Marinade:
1 theelepel vijf kruiden poeder
1 eetlepel lichte sojasaus 
1 eetlepel honing 
1/2 koffielepel maïzena 
1 theelepel rijstazijn 
½ theelepel zout 
1 stukje gember van 1 cm 
1 teentje knoflook
Voor de pannenkoekjes:
140 gr meel
sesamolie 
Verder
Een stuk komkommer, in lange reepjes gesneden
Lente-uitjes, in lange reepjes gesneden
Hoisin saus (potje)
  


Voorbereiding:
  1. Droog de eendenborst met keukenpapier en snij het vel ruitvormig in.
  2. Hak de gember en de knoflook fijn.
  3. Maak de marinade: in een kommetjes de maizena in de sojasaus oplossen en alle ingrediënten voor de marinade toevoegen en mengen.
  4. Wrijf hiermee goed de eendenborst in. Laat 1 à 3 uur of langer in de koelkast rusten en bestrijk af en toe met de marinade.

Bereiding:
Verwarm de oven 15 minuten voor op 180ºC
  1. Laat de eendenborst uitlekken en zet de ovenschaal 15 min in de oven, velkant boven.
  2. Verwijder het eventueel vrijgekomen vet en bestrijk nogmaals met de marinade en zet, andere kant boven, nog 10 minuten in de oven.
  3. Bestrijk nogmaals met de marinade, laat de eendenborst rusten en snij in plakjes.



Pannenkoekjes:
140 gr tarwebloem
0,3 dl kokend water
0,4 dl koud water
1 el sesamolie
1/2 tl zout


Bereiding:
Zeef de bloem en verdeel dat in twee gelijke delen.
Kneed 1 deel met het kokende water.
Kneed 1 deel met het koude water en het zout.
Voeg beide deegjes bij elkaar en kneed tot egaal deeg.
Dek deeg af met een vochtige doek en laat 30 minuten rusten.
Kneed het deeg nogmaals een paar minuten. Maak een rol van ca. 2,5 cm dik.
Verdeel het deeg in 12 gelijke porties.
Rol ieder stukje deeg tot een balletje.
Druk de balletjes plat.
Doop een kant van een balletje in sesamolie en plaats het op een ander balletje.
Rol er met een deegroller (tje) dunne pannekoekjes van.
Herhaal dit met de andere deegballetjes.
Verhit een koekenpan met anti-kleeflaag op een laag vuur.
Bak de pannenkoekjes in ongeveer 30 seconde per kant (of stoom ze)
Sla het pannenkoekje op het aanrecht, dan gaan ze gemakkelijk van elkaar. Leg ze dubbelgevouwen op een schaal.
Serveren:
Bestrijk elke pannenkoekje met wat hoisin saus, beleg met stukjes eendenvlees, wat lente-ui en komkommer.

Snelle manier: koop in de Aziatische week bij Lidl een pak diepvries eend en haal de pannenkoekjes kant en klaar bij de toko.


Recept eendenborst van Le Canard du Mékong, recept pannenkoekjes van Aziatische ingrediënten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen