vrijdag 27 december 2013

Kangoeroesteak met zoete aardappel-banaanpuree en cranberry's



Dit was mijn oplossing voor een diervriendelijke kerst. Kangoeroes eten en springen in het wild en mogen, onder strikte voorwaarden, afgeschoten worden.

Vroeger kwam er bij ons op kerstavond in Spanje zo'n bloot speenvarkentje op tafel, met een sinaasappel in zijn bek. Ik snap niet waar die traditie vandaan komt, trouwens ook in heel Zuid Amerika, om een baby'tje op te eten om te vieren dat in Bethlehem een baby'tje geboren werd. Dat speenvarkentje eet ik wel een andere keer.

Het kangoeroerecept is gebaseerd op een recept van Masterchef Cheong Liew op de Masterclass World finale in Singapore in 2007. De angostura had ik niet in huis en heb ik weggelaten.

Ingrediënten:
750 gr kangoeroesteaks (diepvries Lidl)
Marinade:
20 ml sinaasappelsap
20 ml donkere sojasaus
20 ml worchestershiresauce
40 ml droge Sherry
5 ml Angostura bitter
100 ml olijfolie
zout en peper
Cranberry's 
Puree:
500 gr gele zoete aardappelen
100 gr rijpe banaan
50 ml sinaasappelsap
20 ml citroensap
boter
Ter garnering:
Broccoli of bimi

Bereiding vlees:
Leg de ontdooide steaks 20 tot 30 minuten in de marinade.
Bestrooi met zout en peper.
Verhit een koekenpan met olijfolie en en schroei het vlees tot het aan alle kanten bruin is.
Leg het vlees in een andere pan of schaal en leg het 10 à 15 minuten in een oven van 160ºC.
Bereiding: cranberry's
Gebruik dit recept, neem een potje of kook cranberry's met suiker.
Puree:
Kook de zoete aardappel, stamp fijn en roer de plakjes banaan, citroen- en sinaasappelsap en boter door.
Broccoli:
Snij de broccoli over de lengte in dunne plakken en stoom de plakjes gaar.



Hij legde er nog gebakken
plakjes kalfslever bij








Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen