maandag 30 december 2013

Kastanjes en paddenstoelen in knoflooksaus


Het originele Italiaanse recept is met 'finferli', cantharellen. Nu hebben wij de traditie niet om in het bos paddenstoelen te plukken en als je ze in de supermarkt koopt wordt dit gerecht een stuk duurder. Ik heb ze dus gewoon met champignons gemaakt. Volgende herfst zal ik eens een cursus paddenstoelen plukken doen.

Ingrediënten:
280 gr gekookte kastanjes (vacuum verpakt supermarkt)
280 gr paddenstoelen, liefst cantharellen, schoongemaakt
200 ml melk
2 el extravergine olijfolie
2 sjalotjes
2 knoflooktenen
peterselie
zout
zwartepepeperkorrels

Bereiding:
  1. Snipper de knoflook. Kook de melk 3 minuten op hoog vuur. Voeg de knoflook toe en kook de melk ca. 3 minuten verder.
  2. Snijd de sjalotjes in ringen en fruit ze ca. 1 minuut in de olie. Voeg de paddenstoelen toe (kleintjes in hun geheel, grote in stukken) en bak ze ca. 3 minuten.
  3. Voeg de kastanjes toe en bak het geheel ca. 3 minuten verder.
  4. Zet het vuur uit en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Maak af met fijngemaakte peterselie en de knoflooksaus.


Recept uit la Cucina Italiana.

Geen opmerkingen: