zaterdag 28 december 2013

Soep met broccoli en verse worst

MINESTRA DI BROCCOLI E SALSICCIA

Ingrediënten:
1,5 liter groentebouillon
60 gr sjalot
400 g broccoli 
100 gr verse worst
1 dl witte wijn
paprikapoeder
peper
brood 

Bereiding
  1. Verdeel de broccoli in roosjes en hak de sjalotjes fijn. 
  2. Fruit in 2 tot 3 minuten de helft van de sjalotten,  voeg de verkruimelde worst en een snufje paprikapoeder toe en na 2-3 minuten de witte wijn. Laat aan de kook komen.
  3. Voeg vervolgens de broccoliroosjes en de resterende sjalotjes toe, goed doorroeren.
  4. Voeg de hete groentebouillon toe en laat vervolgens 15 minuten zachtjes koken. 
  5. Breng indien nodig op smaak met zout en peper en serveer de soep met dunne sneetjes geroosterd brood. 
Recept uit La Cucina Italiana

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen