zaterdag 28 februari 2015

Kalkoenreepjes met gedroogde tomaten, olijven en sjalotten


De gedroogde tomaten en de olijven met het pepertje maken het saaie kalkoenvlees een stuk spannender.

Ingrediënten:
500 gr kalkoenfilet
2 sjalotten
15 groene olijven zonder pit
10 zwarte olijven
2 el extravergine olijfolie
1 takje rozemarijn
1 pepertje
5 gedroogde tomaatjes in olie
1/2 glas droge witte wijn
1/2 glas bouillon van een blokje
zout en peper

Bereiding:
  1. Snij de kalkoenfilet in dunne repen van ongeveer 6 cm lang.
  2. Pel de sjalotten en snij ze doormidden.
  3. Maak het 'soffritto': verwarm de olie met het pepertje in een koekenpan bak de sjalotten. Voeg na 5 minuten de grofgehakte groene olijven, de zwarte olijven en de gedroogde tomaten toe.
  4. Doe de reepjes kalkoen erbij en roerbak 3 minuten zodat de smaken opgenomen worden. Voeg zout en peper toe.
  5. Voeg de wijn toe en laat de wijn uitbruisen.
  6. Voeg de bouillon, het takje rozemarijn toe, zet het vuur lager en serveer na ongeveer 15 minuten.

Recept Straccetti di tacchino alle olive van Donna Moderna



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen