dinsdag 24 februari 2015

Sellerie salade is nog geen Célerie rémoulade


Hier heeft Johma zijn Sellerie salade vanaf gekeken. De originele céleri rémoulade is met eigengemaakte mayonaise, maar zoals in het volgend recept kan het ook: een gekochte goede mayonaise opgeklopt met een lekkere olijfolie.
Onze versie is goedkoop, gemakkelijk te maken en lekkerder dan de slappe slierten in zoete dikke drab van Johma.
Ingrediënten:
1 knolselderij
Mayonaise, bijvoorbeeld Amora of Duyvis Olijfmayonaise (die heeft geen suiker)
Goede olijfolie
peper
mosterd
citroensap of witte wijnazijnBereiding Céleri rémoulade:
  1. Rasp de knolselderij grof.
  2. Klop een paar eetlepels olijfolie door de mayonaise.  Hoe meer olie je toevoegt, hoe sterker de mayonaise gaat smaken. Het is verbazingwekkend hoeveel olie een fabrieksmayonaise nog kan opnemen. Breng de saus op smaak met zout (winkel-mayonaises zijn vaak te zoet), flink peper, een paar eetlepels mosterd, en citroensap of wittewijn azijn. De mayonaise moet duidelijk naar mosterd smaken en licht-zuur zijn. Eventueel een uitgeperste teen knoflook erdoor.
  3. Schep dit door grofgeraspte rauwe knolselderij. Een pot van 300 ml. mayonaise zou zo voldoende moeten zijn om een niet al te grote knolselderij aan te kleden, maar exacte hoeveelheden zijn moeilijk te geven voor dit soort recepten, dus: blijven proeven en op smaak brengen tot het je bevalt.
Céleri rémoulade is een klassiek Frans recept,  Deze snelle versie is van Klary Koopmans.

2 opmerkingen:

  1. Ik heb ook nog een halve knolselderij liggen. Ga ik ook maken. Hoewel ik regelmatig deze salade kant en klaar koop bij Lidl, die prima smaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Probeer laatste tijd alles zelf te maken maar dit smaakt toch verreweg noet zo als wat je in de winkel koopt en is op toastjes gewoon echt niet zo lekker. Dus wie dat wil doe de moeite niet. Ik blijf stug verder klooien en zie wel waar het schip strand.

    BeantwoordenVerwijderen