zondag 22 maart 2015

Chinese ribbetjes



Het vlees wordt eerst gebakken en daarna 2 uur gestoofd tot het vlees zo mals is dat het van de botjes valt. Het gerecht kan van tevoren bereid worden.

Ingrediënten:
1 kg varkensribbetjes of borstlap
1 el maizena
3 dl olie
2 lente-uitjes of stukje prei
4 plakjes verse gember
5 gedroogde Spaanse pepers
4 el Chinese kookwijn of pale medium dry sherry
0,6 dl sojasaus
1/4 kaneelstokje
zout
1 ster-anijs

Voorbereiding:

  1. Snijd de ribjes los van elkaar of snij de borstlap in grote brokken.
  2. Maak een mengsel van 1 el maizena en 2 el sherry en vermeng dit met het vlees.
  3. Verhit op hoog vuur 3 dl olie in de wok. Schroei de helft van het vlees voorzichtig roerend tot het van kleur verandert. Schep met een schuimspaan uit de olie en laat op keukenpapier uitdruipen. Bak de rest van het vlees op dezelfde manier.
  4. Giet de olie uit de wok in een bewaarpan. Bewaar voor later gebruik.
  5. Hak de gember en lente-uitjes in kleine stukjes.

Bereiding:

  1. Leg het vlees in een braadpan. Voeg gember, lente-uien, gedroogde Spaanse peper, ster-anijs, kaneelstokje, 2 el sherry, 0,6 dl sojasaus en 1/2 tl zout toe. Giet er zoveel water bij dat dat het 5 cm boven het vlees staat. Breng aan de kook en sudder zonder deksel op de pan in 2 uur of langer gaar.
Recept uit Het Chinese Kookboek deel 1



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen