maandag 9 maart 2015

Schorseneren met zeebaars- of doradefilets
Ingrediënten voor 2 personen:
2 dikke zeebaars- of doradefilets
400 g schorseneren, schoongemaakt
4 teentjes knoflook, fijngehakt
2 sjalotten, fijngehakt
1 glas witte wijn

Bereiding:
  1. Was de schorseneren en maak ze schoon zoals je asperges schoonmaakt. Leg ze gelijk in water met citroen of azijn, tegen het verkleuren. Trek eventueel een huishoudhandschoen aan of doe een plastic zakje om je linkerhand – als je rechts bent. Je kunt de schorseneren  ook wassen, koken en daarna het velletje eraf trekken.
  2. Houd de dikste schorseneer apart. Snijd de andere schorseneren in stukken van 5 cm. Dep goed droog met een theedoek.
  3. Fruit de knoflook en sjalotten in een flinke scheut olijfolie. Voeg de schorseneren toe en bak 5 minuten. Giet er de wijn en een glas water bij, tot de groente net onderstaat. Voeg zout en peper toe, leg het deksel op de pan en laat ongeveer 25 minuten koken. 
  4. Haal het deksel van de pan en laat doorkoken tot het vocht grotendeels is verdampt en er een sausje overblijft.
  5. Kerf de visfilets  aan de velkant een paar keer in en wrijf in met olie, peper en zout. Leg met de velkant naar boven in een ovenschaal en bak 8 – 10 of langer minuten in de oven op 180 °C tot het visvlees niet meer doorzichtig is
  6. Maak van de achtergebleven schorseneer met een dunschiller dunne slierten. Bak deze in olijfolie lichtbruin. Breng op smaak met zout en peper. Laat uitlekken op een velletje keukenpapier.
  7. Verdeel de gestoofde schorseneer over twee borden en giet het sausje erover. Leg de vis erop. Garneer met de krokant gebakken schorseneer.


Ik heb voor het opdienen het vel verwijderd.

De krokante chips van schorseneren waren erg lekker.

Recept uit 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten