donderdag 6 augustus 2015

Kipreepjes met Parmezaansaus





Martín Berasategui, klik hier voor zijn website, is een Spaanse topkok  die al 20 jaar aan de top staat. Hij staat in de top 50 van de beste restaurants van de wereld en soms heeft hij recepten die ook wij, gewone stervelingen kunnen maken. Vaak kan je zijn recepten grotendeels voorbereiden, en afmaken zodra de mensen binnenlopen, zoals hij zegt. Dat is lief dat hij daaraan denkt. Dat gaat in het restaurant natuurlijk ook zo.


Ingredienten:
500 gr kippendijvlees zonder vel of bot
1 teen knoflook
eventueel een klein pepertje
100 gr volle melk
100 gr slagroom
200 gr kippenbouillon
100 gr geraspte Parmezaanse kaas
Bovendien:
1 hand gemengde slasoorten
4 el olijfolie extravergine
1 el Sherry-azijn
1 Granny Smith appel
peper en zout

Voorbereiding:
Snij het kippenvlees in reepjes van 1 x 6 cm
Pel de knoflook, verwijder de kern en snij niet al te fijn opdat de knoflook niet verbrandt.

Voor emulsie van Parmezaanse kaas:
Kook in een pan de melk, slagroom en kippenbouillon. Haal van het vuur en voeg de geraspte kaas toe. Laat 30 minuten trekken. Mix vervolgens met de staafmixer en zeef de saus door een fijne zeef. Het is een dunne, vloeibare saus. Houdt de saus warm.

Afwerking:
Snij de appel in staafjes, niet te klein want ze moeten een ´bite´ hebben.
Giet in een goed warme pan een weinig olijfolie, voeg de kipreepjes ,de knoflook en eventueel het pepertje toe en roerbak enkele minuten tot net gaar.
Lepel op een bord wat van de Parmezaan emulsie, stapel de reepjes kip er bovenop, dan een klein boeketjes slablaadjes en garneer met de staafjes Granny Smith.


De eerste keer maakte ik het met een rest gegrilde kip

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen