zaterdag 6 februari 2016

Siciliaanse salade van bloedsinaasappelen (van Lidl)




Op het ogenblik liggen er bij Lidl volop bloedsinaasappelen uit Palermo, waar je deze lekkere Siciliaanse salade van kunt maken.

Ingrediënten:
4 bloedsinaasappels
3/4 el extravergine olijfolie
12 zwarte olijven
1/2 rode ui
peper en zout

Bereiding:

  1. Was de sinaasappels en snijd ze à vif: snijd de voor en achterkant van het fruit. Zet de vrucht rechtop en snij van boven naar beneden repen van de schil. Dat doe je door je mes net achter de schil te zetten en voorzichtig naar beneden te snijden, waarbij je de vorm van de vrucht volgt.Snijd de sinaasappels in plakken. Als de sinaasappels erg rijp zijn, kan je ze gemakkelijker eerst aan plakken snijden en dan met de keukenschaar de schil eraf knippen. Leg de plakken op een schaal.
  2. Snijd de ui in heel dunne plakken. Als je een zachtere smaak wilt, leg je ze 10 minuten in koud water, giet ze daarna af en droog ze goed.
  3. Klop in een kommetje met een vork de olie, peper en zout tot een emulsie.
  4. Verdeel de sinaasappelschijven, de ui, de olijven en de olijfolie over de borden en laat de salade 10 minuten op kamertemperatuur rusten alvorens te serveren.


Recept Insalata di arance sanguinelle uit Giallozafferano.




Geen opmerkingen: