maandag 8 februari 2016

Speltpannenkoeken met spinazie en ricottaEen lekker en gezond lunchgerecht. Voor mij was het een volledige avondmaaltijd.

Ingrediënten beslag:
Klik hier voor het recept voor speltpannenkoeken:
je maakt ze met 2 koppen speltbloem, 2 koppen karnemelk, 2 eieren, snuf zout, ca. 40 gr gesmolten boter en je laat het beslag een uur of langer rusten.

Ingrediënten voor de vulling: 
400 gr (diepvries) spinazie
1 el olijfolie
2 teentjes knoflook
100 gr ricotta
1 el melk
boter 
50 gr Parmezaanse kaas

Bereiding:

  1. Kook de spinazie. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en druk met de achterkant van de lepel zo veel mogelijk van het vocht uit. Hak zo nodig de spinazie fijner.
  2. Doe in een koekenpan de olie, de gepelde knoflook, steek het vuur aan en bak de knoflook bruin. Verwijder de knoflook en voeg de uitgelekte spinazie en bak een paar minuten op hoog vuur, tot het vocht verdampt is. Bewaar de spinazie tot gebruik in een een schaal.
  3. Doe de ricotta in in en schaaltje en roer met een vork de melk erdoor om haar smeuïger te maken.
  4. Vet de koekenpan in met een beetje boter en bak een pannenkoek. Draai de pannenkoek om zodra ze aan een kant gebakken is en bestrijk ze snel met de vulling. Bestrijk de helft van de pannenkoek met de ricotta, vervolgens met de spinazie, wat geraspte Parmezaan. Vouw de pannenkoek dicht, vouw hem dan nog een keer dubbel tot een driehoek. Serveer onmiddellijk met nog meer geraspte Parmezaanse kaas. Of nog lekkerder: bestrijk met boter, bestrooi met Parmezaanse kaas en leg hem even onder de ovengrill.

Smaakte prima.
Recept gebaseerd op recept uit lo spicchio d'aglioGeen opmerkingen:

Een reactie posten