dinsdag 27 september 2016

Bavette van de Lidl met sjalotten in balsamico azijn





Lidl heeft tijdelijk weer tijdelijk bavette in het sortiment. Hiermee kunnen wij het bekende Franse bistrotgerecht maken.

Ingrediënten voor 4 personen:
4 bavettes
4 (banaan)sjalotten
1 el wijnazijn
1 el balsamico azijn
1 el suiker
20 gr boter
zout en peper
peterselie

Bereiding sjalotten:
  1. Maak de sjalotten schoon en snijd ze in vieren.
  2. Smelt de boter op middelhoog vuur in een kleine koekenpan. Wanneer de boter bruist voeg je de sjalotten en laat ze ongeveer 5 minuten zachtjes bakken. Zodra ze bruin beginnen te worden deglaceer je eerst met de wijnazijn en dan met de balsamico azijn. Voeg de suiker toe en vervolgens peper en zout. Wentel er de sjalotten goed door en laat ze een minuut of 10 'confijten', voeg eventueel wat water toe.
Bereiding bavette:
  1. Haal het vlees 15 minuten van te voren uit de koelkast.
  2. Verhit op hoog vuur een klein beetje olie, wacht tot de olie goed heet is. Bak het vlees per kant 1 à 1,5 minuut, al naar gelang de dikte van de bavette. Strooi er zout en peper overheen en leg ze op een bord.
  3. Deglaceer heel snel de pan met een ietsje water en roer er de sjalotten door.

Serveer heel warm met zelfgemaakte frieten.

Recept Cuisiner avec Chef Simon

Op dit blog staat hier nog een ander recept voor bavette, met sjalottensaus.



Geen opmerkingen: