woensdag 28 september 2016

Clafoutis Savoyard met champignons en kaas




Behalve de steak de bavette, waarover ik gisteren schreef, heeft Lidl ook de Franse kaas Tomme de Savoie in de aanbieding. Hiermee maakte ik dit regionale recept.



Ingrediënten:
120 gr Tomme
600 gr champignons
40 gr boter
3 el bieslook
zout en peper
1 snuf nootmuskaat
3 eieren
3 dl crème fraîche

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180C

  1. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  2. Snijd de korst van de kaas en snijd de kaas in  dunne plakjes.
  3. Was en hak/knip de bieslook.
  4. Laat de boter smelten in een koekenpan en bak de champignons aan.
  5. Klop de eieren los, voeg de nootmuskaat, de crème fraîche en de bieslook toe. Meng.
  6. Beboter de binnenkant van individuele vuurvaste schaaltjes, verdeel er de uitgelekte champignons over. Giet er het eimengsel over en bedek met plakjes kaas.
  7. Giet kokend water in een ovenschaal of op de bakplaat en zet er de schaaltjes in (au bain Marie). Na 30 minuten zijn ze klaar.


Het smaakte prima.

Recept gelezen in Le Figaro.



Geen opmerkingen: