zaterdag 24 december 2016

Geroosterde wintergroenten



Het is aan te raden om voor de rode wortelgroenten een apart bakblik te gebruiken.
Voor dit gerecht nam ik namelijk wortelen en bietjes in verschillende kleuren. De donkerpaarse wortelen zorgden er echter voor dat bij het omhusselen ook de knolselderij en pastinaak paars werden. De bietjes had ik al bij voorbaat apart in folie geroosterd.
De pompoen heb ik niet gebruikt, want dan werd het wel heel veel.

Ingrediënten:
Snijd de groenten in blokjes van nog geen centimeter:
1 kleine pompoen
2 middelgrote wortels
1 pastinaak
1 middelgrote selderijknol
3 kleine bietjes
2 el olijfolie
1/2 tl zout
2 takjes tijm
1 takje rozemarijn







Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 C. Leg de groenten in een enkele laag op een of twee bakplaten, meng met de handen de olijfolie erdoor, dek af met folie (de groenten moeten eerst stomen) en bak de groenten 25 minuten. Verwijder de folie en rooster nog 30 tot 40 minuten, tot de groenten zacht en bruin zijn.
Sprenkel er desgewenst wat balsamicoazijn over.




Variatie met linzen - Klik hier voor het recept
Kook linzen met knoflook, laurierblad, zout en peper in ongeveer 20 minuten gaar.
Maak een vinaigrette van sherry azijn, Dijon mosterd, zout en olijfolie. Meng door de uitgelekte warme linzen. Meng de linzen door de geroosterde groenten. Pers er een mandarijn boven uit.

De groenten kunnen minstens nog 5 dagen bewaard worden

Recept NYT Melissa Clark


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen