vrijdag 16 december 2016

Oosterse soep met loempia van Lekker Vies

Dit is zo'n leuk recept. Ik hoorde het op VPRO's radio-uitzending Mangiare. Vanavond is de finale van de wedstrijd Lekker Vies. Een jaar lang hebben luisteraars recepten ingestuurd van gerechten die ze zelf innig liefhebben maar die ze een ander niet gauw zouden voorschotelen, zoals Macaroni Pindakaas, Broodje Bagger en de Salade met Zwaar verteerbare ingrediënten die hier staat.  De juryleden zijn Yvette van Boven, Ronald Giphart, Johah Freud en Francien Knorringa - chef Lekker Vies van Mangiare.

De inzendster van de oosterse soep schrijft: "Lange tijd getwijfeld want het is al tijden een zeer zorgvuldig gekoesterd geheim. Ooit, 30 jaar geleden ontdekte ik de dag ervoor een diepvries loempia met ham en kip die uit de vriezer was gevallen, uiteraard ontdooid en niets meer mee te doen, of toch wel?" Sindsdien maakt zij haar soep en krijgt ze complimentjes van Oh, wat een hoop werk zeg! Flensjes maken, omelet bakken, groenten snijden..

Ingrediënten:
1 pot kip in bouillon (aangevuld met water volgens gebruiksaanwijzing)
1 diepvries loempia, bv ham/kip (voor een maaltijdsoep meer loempia's)
scheut ketjap manis
2 tl sambal oelek (meer of minder naar smaak
paar eetlepels gefruite uitjes

Bereiding:

  1. Loempia half laten ontdooien, overdwars twee maal doorsnijden en in dunne repen snijden. (Echt dun want ze zetten behoorlijk uit)
  2. Bouillon met water aan de kook brengen.
  3. Loempia, ketjap en sambal toevoegen. Ca. 15 minuten laten pruttelen. Een paar minuten voor het eind de kip en de gefruite uitjes toevoegen.


Uiteraard is ook een vegetarische variant mogelijk. Groente- of kruidenbouillon, een vegetarische loempia en evt. wat extra omeletreepjes.

Recept Josje Sampiemon.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten