zondag 18 december 2016

Spinazie met feta Salq bi gebna




Een lekkere lunch, koolhydraatarm en glutenvrij. Ik maakte een kleine portie voor één persoon en dan is het met gewassen spinazie heel snel gemaakt en het vult goed.



Voor 4 personen:
500 gr spinazie
2 el mais- of zonnebloemolie
175 gr fetakaas
peper
snuf nootmuskaat

Bereiding:
Was de spinazie, laat hem uitlekken en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Laat de steeltjes zitten. Verwarm de olie in een pan en laat de spinazie met het deksel op de pan in een paar minuten slinken. Voeg de kaas toe en prak deze met een vork. Bestrooi met peper en nootmuskaat. Warm nog even door tot de kaas is gesmolten.

Variatie:
Breek voorzichtig 4 eieren bovenop de spinazie en laat ze langzaam stollen. Bestrooi met zout en peper.

Recept uit De Joodse Keuken van Claudia Roden


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen