maandag 19 december 2016

Jamy Oliver's Aziatisch rundergehakt met mie




Ingrediënten voor 2 personen:
200 gr mager rundergehakt
1 el ongezouten pinda's
5 cm gember kleingehakt of geraspt
2 tenen knoflook fijngehakt
sesamolie
2 steranijs
1 tl vloeibare honing
1 tl vissaus
1 tl sojasaus
1 à 2 limoenen*
150 gr bruine rijstnoedels of andere naar smaak
2 lente-uitjes
1 rode chilipeper
200 gr gemengde salade met wortel
verse koriander

Bereiding:

  1. Rooster de pinda's licht in een droge koekenpan, maak ze fijn in een vijzel en doe ze in een bakje. Pel/schil de knoflook en gember en hak ze fijn.
  2. Doe 1 el sesamolie en de steranijs in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt roe, 
  3. roer het los met een houten lepel, voeg de helft van de knoflook en de gember toe plus de honing. Roerbak 5 minuten bruin en krokant. Verwijder de steranijs.
  4. Vijzel intussen de rest van de knoflook en de gember tot pasta in de vijzel en meng er de vis- en sojasaus door plus het limoensap. Dit is de dressing.
  5. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
  6. Snij de bosuitjes en de chilipeper (desgewenst zonder zaadjes) in ringetjes. Verdeel de salade in kleine stukken en de wortel in reepjes
  7. Leg de salade op de borden, voeg de noedels toe. Lepel er de dressing over, bestrooi met het gehakt, de peper, lente-uitjes, de pinda's en de koriander.


* In het recept staat 2 limoenen, maar dat vind ik te zuur.

Uit Everyday Super Food.






Geen opmerkingen: