zondag 22 januari 2017

Italiaanse Preisoep met Rozijnen en Pijnboompitten



Ik wist niet wat ik er van denken moest, toen ik dit recept las. Soep van prei met rozijnen. Ik heb meer recepten met rozijnen gemaakt, vooral Siciliaanse, maar dit was toch weer anders. En verrassend lekker.


Ingrediënten:
350 gr schoongemaakte prei
80 gr pancetta
40 gr boter
25 gr pijnboompitten
25 gr rozijnen
4 sneetjes brood
bouillonblokjes
half glaasje droge witte wijn

Bereiding:

  1. Breng een liter water aan de kook voor de bouillon.
  2. Snij de prei, het wit en het groen, in heel dunne ringetjes.
  3. Snij de pancetta in stukjes en bak ze in de helft van de boter.
  4. Voeg de prei toe en bak ze paar minuten aan, schenk dan de witte wijn erbij. Breng aan de kook en laat de wijn verdampen. Voeg vervolgens de rozijnen en de pijnboompitten toe. Giet het hete water met de bouillonblokjes erover, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
  5. Snij het brood in blokjes en bak ze in de boter bruin.
  6. Serveer de soep heet en presenteer met een schaaltje met de gebakken blokjes brood.


Recept La Cucina Italiana

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen