dinsdag 17 januari 2017

Wortelen met bonen en artisjokken uit blik van Nigel Slater
Tweede kerstdag zond 24Kitchen Toast! uit, de verfilming van de autobiografie van Nigel Slater. Dat was genieten. Een komisch drama over Niger Slater in zijn pubertijd, die stiekem kookboeken onder de dekens las.  Sfeervolle film over het Engeland eind zestiger jaren met prachtige beelden en soundtrack van Dusty Springfield. Zijn moeder was heel lief maar kon niet koken, zelfs de blikjes eten die ze in een pan heet water warm maakte ontploften. En dan aten ze weer toast. Na haar dood trouwt zijn vader met de huishoudster die een kook- en bak aholic is. Het wordt wedstrijden taart bakken om de liefde van zijn vader te winnen. Klik hier voor de trailer van de film.

Uit de serie Dish of the Day One pot wonders van de BBC deze eenvoudige, snelle en smaakvolle Herby Artichoke Casserole.

Ingrediënten:
2 el olijfolie
1 stengel bleekselderij, gesneden
1 ui, gesneden
2 wortels, gesneden
1 pastinaak, gesneden
1 raap, schoongemaakt en klein gesneden
1 el oregano
1 el rozemarijnnaaldjes
1 tl (citroen)tijmblaadjes
500 ml (groenten)bouillon
400 gr flageolets of andere witte bonen uit blik
200 gr artisjokharten uit blik, uitgelekt
2 el gehakte peterselie

Bereiding:

  1. Doe de olie, bleekselderij, ui, wortels, raap en pastinaak in een grote pan. Voeg de kruiden erbij en bak alles licht aan. Voeg de bouillon toe en laat 15 minuten zachtjes koken.
  2. Voeg de bonen en de artisjokken toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Voeg op het laatst de gehakte peterselie toe.


Klik hier voor de video van dit recept
Geen opmerkingen:

Een reactie posten