zondag 1 januari 2017

Minitaartjes van bladerdeeg met ansjovis



Een lekker pittig taartje van Jamie Oliver.

Ingrediënten voor 4 personen:
4 el olijfolie 
3 uien, in dunne ringen
 ½ tl suiker 
2 tenen knoflook, fijngehakt 
4 plakjes bladerdeeg 
12 kerstomaten, gehalveerd 
8 ansjovisfilets, in de lengte doorgesneden 
12 kalamata-olijven, gehalveerd en ontpit 
 ½ tl chilivlokken 
rucola, voor erbij


Bereiding:
  1. Verhit de olie in een pan op laag vuur. Voeg de uienringen, suiker en knoflook toe, met een snuf zout en een scheut water. Laat afgedekt 10 min. koken. Neem het deksel van de pan en verhit de uienringen nog eens 10 min., tot de vloeistof is verdampt. Breng op smaak.
  2. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Kerf rondom een inkeping op 5 mm van de rand en prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak ze in 10 min. goudgeel in de oven. Bedek elk plakje met uienringen, kerstomaten, ansjovis en olijven. Bestrooi de taartjes met chilivlokken en bak ze in 20 min. goudbruin. Geef er rucola bij.



Geen opmerkingen: