woensdag 28 juni 2017

Thaise kippensoep met champignons Tom ka khai



Een eenvoudig te maken en lekkere versie van de Tom ka khai.

Ingrediënten:
1 liter kippenbouillon
2 teentjes knoflook, in plakjes
ca. 4 cm verse gember, in plakjes
1 rode peper, in dunne ringetjes
300 gr kipfilets
1 blik kokosmelk
1 el bruine basterdsuiker
200 gr kastanjechampignons, in plakjes
2 el thaise vissaus
1 stengel citroengras (sereh) of 1 el geraspte limoenschil
75 gr taugé
1 handje koriander, fijngehakt
1 limoen in partjes

Bereiding:

  1. Verhit de bouillon in een soeppan en voeg de knoflook, gember, gekneusd citroengras en rode peper toe. Laat circa 10 minuten pruttelen op een lage stand. Voeg vervolgens de kipfilet, kokosmelk, suiker en champignons toe en laat nog circa 20 minuten pruttelen.
  2. Schep de kip uit de pan en trek deze met 2 vorken uit elkaar. Leg de kip terug in de pan, voeg de vissaus, eventueel het limoenrasp en taugé toe en breng op smaak met zout en peper. 
  3. Serveer de soep met de koriander en de partjes limoen.

Recept uit Boodschappen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen