donderdag 29 maart 2018

Spinazie-ricottaballetjes


Helemaal in het kader van een dag zonder vlees passen deze vegetarische bitterballen.

Van de salade van lof met ricotta, spinazie en prosciuto hield ik nog een restje ricotta en spinazie over. Daar werden snel deze frittelle di ricotta e spinaci van gemaakt.


Ingrediënten:
(baby) spinazie
ricotta 
geraspte pittige kaas
losgeklopt ei
paneermeel
olie om te frituren

Bereiding:

  1. Doe de spinazie in een vergiet en giet er kokend water over. Laat afkoelen en snijd kleiner.
  2. Meng de spinazie met de ricotta en de geraspte kaas. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  3. Draai er balletjes van, haal ze door het losgeklopte ei en daarna door het paneermeel
  4. Verhit de olie in een steelpannetje en bak de balletjes bruin.
Je kunt ze ook 10 minuten in een oven op 180 graden bakken.


De dipsaus is pastasaus uit een potje.




1 opmerking:

Clementine zei

Toevallig had Jeroen Meus vandaag een recept van spinaziekroketten die hij in Spanje gegeten had : https://dagelijksekost.een.be/gerechten/spinaziekroket-met-tomatensaus
Ik had meteen zin om ze te maken.