donderdag 3 mei 2018

Fluks gemaakte Kaascroquetjes met La Vache qui Rit




Leuk woord, fluks. Dit 'vergeten' woord is het waard om geadopteerd te worden door de Taalstaat van Frits Spits op NPO radio.


Ingrediënten voor 38 stuks
van deze fluks gemaakte croquetjes, die zacht van binnen zijn en krokant van buiten:
Voor de vulling:
50 gram boter
70 gram meel
5 puntjes La Vache qui rit
40 gram Dijon mosterd
halve liter melk
Voor het rollen van de balletjes:
20 gram meel
1 losgeklopt ei
750 gr paneernmeel
1 liter zonnebloemolie

Bereiding:

  1. Smelt de boter in een sauspan en voeg het meel toe. Roer en bak het meel op laag vuur, gedurende enkele minuten.
  2. Voeg de kaaspuntjes toe en meng.
  3. Roer er de mosterd door en 450 ml melk. Haal even van het vuur weg. Roer goed met een garde zodat er geen klontjes ontstaan. Zet terug op het vuur en laat al roerend 15 minuten pruttelen. Voeg zonodig de rest van de melk toe.
  4. Rol de balletjes: Bestrooi het werkblad met meel en stort er de inhoud van de pan op. Vorm een slang en met een scherp mes snijd je deze in evengrote stukjes.
  5. Neem 2 porties, een in in elke handpalm, en rol ze over het werkblad tot balletjes. Als de vulling blijft plakken, strooi je nog wat meel over het werkblad.
  6. Bedek de bodem van een koude koekenpan met het losgeklopte ei. Rol de balletjes door het ei zodat ze aan alle kanten bedekt zijn. Wentel ze vervolgens in de schaal met paneermeel en leg ze op een schone schaal.
  7. Verhit de olie in een diepe pan of wok en bak de kaascroquetjes per 6 of 8 stuks tegelijk. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  8. Serveer ze als tapa, of met een groene salade.

Recept Van Directoalpaladar







Geen opmerkingen:

Een reactie posten