dinsdag 8 mei 2018

Minestrone met Peultjes en DoperwtjesEen lekkere en lichte voorjaarsminestrone, zonder spek of Parmezaanse kaas, alleen groenten, water en olijfolie.

Ingrediënten:
300 g verse doperwtjes of uit de diepvries
400 g peultjes
200 g cannellinibonen uit blik
2 aardappelen
2 wortelen
2 stengels bleekselderij
240 g tomaten
1 ui
2 teentjes knoflook
1 bosje basilicum
1 bosje peterselie
1 liter water
extra vierge olijfolie 

Bereiding:

  1. Schil en was de groenten. Schil de aardappelen en de wortels en snijd ze in kleine stukjes; maak de selderij schoon door de draden te verwijderen en in plakjes te snijden; verwijderd de draden van de peulen, snij de tomaten in partjes.
  2.  Schil de ui en knoflook, hak ze fijn en bak ze in een pan met een beetje olie, 2-3 minuten op laag vuur. Voeg aardappelen, wortels, selderij, peultjes, erwten en tomaten toe en kook ongeveer 1 minuut, roer continu met een lepel; dan op smaak brengen met een snufje zout, water toevoegen, het deksel op de pan en op matig vuur aan de kook brengen.
  3. Hak onderstussen de peterselie; doe het in de pan wanneer de minestrone begint te koken, draai het vuur lager en kook nog 10-12 minuten.
  4. Voeg de bonen toe, afgespoeld en uitgelekt, en kook 3-4 minuten, zorg ervoor dat de groenten niet te gaar worden. Zonodig heet water toevoegen.
  5. Breng op smaak met zout, draai het vuur uit en laat de soep afkoelen. Serveer met een beetje olie en met verse basilicumblaadjes. 
Serveer de soep lauwwarm of koud, al naar gelang het weer. De volgende dag is hij ook lekker.

Recept 
Minestrone di piselli, taccole e fagioli
Spandellandia


Geen opmerkingen:

Een reactie posten