donderdag 28 juni 2018

El Serranito, het broodje uit Andalusië



Het typische broodje uit Sevilla; je eet het in een bar met friet na een paar tapas. Gelukkig blijft de Serranito populair en is niet verdrongen door de hamburger.

Ingrediënten voor 1 broodje:
2 varkensfilets à la minute
1 lange groene paprika/peper (Turkse winkel)
2 plakken Serranoham
Broodje; mag een zacht broodje zijn
Eventueel mayonaise of aioli


Bereiding:

  1. Begin met het bakken van de patates frites.
  2. Vervolgens bak je de groene peper (ik moest mij behelpen met een gele puntpaprika) in ruim olijfolie tot het vel zwart is en je het kunt verwijderen (is niet nodig, maar ik doe het). Verwijder de steelaanzet en de zaadjes.
  3. Leg de varkensfilets op de hete grillplaat tot je de grillstrepen ziet.
  4. Snij de tomaat in plakken.
  5. Bestrijk eventueel het brood met de mayo of aioli.
  6. Leg daarop de plakken tomaat,
  7. Daarop de opengesneden groene peper
  8. en de plakken Serranoham

Vandaar de naam Serranito.
Serveer met de frites.





Geen opmerkingen: