vrijdag 1 juni 2018

Kabeljauw met Schelpjes en Salsa verde




Een populair recept uit de Spaanse keuken.

Ingrediënten voor 4 pers:
8 stukjes kabeljauwrug of groter (of heek)
400 gr schelpdiertjes
2 tenen knoflook
1 glaasje witte wijn
1 lepel meel
2 el peterselie 
een stukje van een visbouillonblokje
zouten en witte peper 
olijfolie

Bereiding:
  1. Hak de knoflook met peterselie. Maak de schelpdieren schoon. Rasp of verkruimel een klein stukje van het visbouillonblokje over de kabeljauw.
  2. Verwarm een scheut olijfolie in een (aardenwerk) pan en bak een lepel van het knoflook/peterseliemengsel aan, voeg de schelpdieren toe en het meel opgelost een glaasje witte wijn.
  3. Zodra de schelpen opengaan voeg je de stukken vis toe (Indien met huid, de huid boven), bak ze 3 minuten met een deksel op de pan. Draai de vis om, schud de pan en roer met een houten lepel zodat de saus bindt, doe de rest van de gehakte peterselie erbij, deksel erop en bak nog 3 minuten.
  4. Leg de vis op een schaal, leg de schelpen er rondom heen, schep de saus erover en strooi er extra peterselie over, serveer goed warm.

Recept Merluza con almejas en salsa verde (Gallinablanca).

Geen opmerkingen: