maandag 19 november 2018

Champignons uit de oven met Manchegokaas en Serranoham




Ingrediënten voor 4 porties:
1 snee zuurdesembrood
2 el olijfolie
8 st portobello of meerdere grote grotchampignons
100 gr boter, op kamertemperatuur
peterselie
1 teen knoflook fijngehakt of uit de knijper
citroensap
zout en peper
6 plakjes Serranoham
100 gr Manchego

Bereiding:

  1. Snij het brood in blokjes en bak ze in wat olijfolie en een beetje zout.
  2. Verwarm de oven voor op 180C. Maak de paddenstoelen schoon. Snij de portobelli in tweeën. Leg ze in een ovenschaal.
  3. Meng de boter met knoflook, peterselie en peper. Roer er een beetje citroensap door en bestrijk daarmee de paddenstoelen. Maal er peper over en voeg de croutons toe.
  4. Snij de manchego in stukjes en strooi ze over de champignons. Zet 15 minuten in de oven.
  5. Haal de schaal uit de oven en leg er de dunne plakjes ham op. Serveer.



Recept Foodlavie.com (Canadese TV)


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat kan simpel toch lekker zijn! Dit is er eentje om te onthouden voor een luie (weekend)dag. Groet Nicolet

Clementine zei

Zo te zien heb je de ham eerst uitgebakken ?

Jannie zei

Dat heb je goed gezien. Het stond niet in het recept, maar ik had niet zo'n heel goede ham. Ik weet niet meer of ik ze eerder op de champignons heb gelegd, of dat ik ze apart heb gegrild.