maandag 12 november 2018

Gekaramelliseerde Witlof met Slagroom en Parmezaan




Geen wereldschokkend recept, maar gewoon lekker, lof met slagroom en Parmezaanse kaas.

Ingrediënten voor 4 personen:
4 struikjes witlof in de lengte gehalveerd
1 tl suiker
1 el appelciderazijn
zout en peper
150 ml slagroom
4 el broodkruimels
4 el geraspte Parmezaanse kaas 

Bereiding:

  • Verhit een koekenpan. Leg de witlof er op het snijvlak in, voeg wat boter toe. Bak tot de lof begint te bruinen. Bestrooi met de suiker, schud de pan en karamelliseer het geheel. Voeg de appelciderazijn toe en draai de witlof om, bak zachtjes 3-4 minuten. Voeg een scheutje water toe, dek de pan af en smoor ca. 10 minuten verder, tot de witlof zacht is.
  • Verhit de oven op de grillstand. Leg de witlof met braadvocht in een ovenschaal of laat hem in de pan wanneer je een ovenbestendige koekenpan gebruikt. Bestrooi met peper en zout, schenk de slagroom er overheen. Bestrooi met de broodkruimels en de Parmezaanse kaas. Zet in de oven onder de grill tot een goud korstje ontstaat. Neem uit de oven en laat ca. 5 minuten afkoelen voor serveren. Lekker met ribkarbonade.


Recept Emil van Foodies


1 opmerking:

Double Black zei

Heerlijk gerecht hoor! Was echt smullen geblazen. Groetjes, Trudy