zaterdag 24 november 2018

Platbrood met Ei en Mangochutney van Jamie Oliver




Uit zijn boek 5 Ingrediënten dit lekkere, makkelijke en snelle recept.

Ingrediënten voor 2 personen:
4 grote eieren
100 gr zelfrijzend bakmeel + extra om mee te bestuiven
6 el yoghurt
2 el mangochutney
1 verse rode peper

Bereiding:

  1. Leg de eieren in een pan kokend water en kook ze exact  5½ minuut, laat ze onder de koude kraan schrikken tot ze voldoende afgekoeld zijn om beet te pakken en pel ze.
  2. Zet intussen een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig hoog vuur.
  3. Meng het bakmeel in een grote kom met een snufje zeezout, 4 eetlepels yoghurt en 1 eetlepel olijfolie tot je een zacht deeg hebt. Deel het deeg in twee stukken, rol een helft op een met meel bestoven werkvlak uit tot een dikte van iets minder dan ½ cm en bak het broodje in totaal 3 minuten, tot beide kanten goudbruin zijn. Doe hetzelfde met de andere helft van het deeg.
  4. Smeer de mangochutney en de rest van de yoghurt op de broodjes. Snijd de eieren doormidden, leg ze op de broodjes en druk ze als je wilt een beetje in met een vork. Snijd de rode peper in dunne ringetjes, strooi ze (ze veel als je durft) op en om de broodjes, sprenkel er een beetje extra vergine olijfolie over en strooi er uit de hoogte een snufje zeezout en zwarte peper op.


Geen opmerkingen: