dinsdag 29 januari 2019

"Firecracker" Zalm uit de oven



Lekker pittig, zoet en zuur zijn deze vurige "firecracker"zalmfilets. Reken met een marinadetijd van 2 uur.

Ingrediënten voor 4 personen:
4 zalm moten of zalmfilets zonder huid
zout en peper
1/2 tl paprika (mild, gerookt of pikant)
 bosuitjes in ringetjes gesneden
Marinade:
1 tl fijngehakte knoflook
1/2 tl fijngehakte gember
1 el zoutarme sojasaus
2 el chilisaus (van Heinz, want het is een Amerikaans recept, of van een ander merk)
1 tl bruinesuiker (facultatief)
snuf fijngemaakte chili vlokken
1-2 tl siracha (naar smaak)
1 el olijfolie



Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een ondiepe schaal.
  2. Bestrooi de zalm met zout, peper en paprikapoeder.
  3. Leg de filets in de marinade, dek de schaal af met vershoudfolie en zet 2 uur of een nacht in de koelkast.
  4. Verwarmde oven voor op 190°C. Verhit ondertussen een sliertje olie in een ovenbestendige pan op middelhoog vuur en bak de zalm 2-3 minuten aan beide kanten, de zalm niet over de bodem schuiven zodat je een mooi korstje krijgt. 
  5. Zet de pan 8-10 minuten in de oven.
  6. Serveer met de gesneden lente-uitjes.



Geen opmerkingen: