zondag 6 januari 2019

Portobello's met knoflook en tomaatjes uit de oven van Jamie


Om te beginnen ziet het er op mijn foto niet geweldig uit; ik had haast en heb het snel voor mij alleen gemaakt. Het was lekker, met de helft had ik eigenlijk al genoeg en onderaan zie je hoe het eruit had moeten zien.

Het recept staat in zijn kookboek 5 Ingrediënten, is voor twee  personen bedoeld en de bereidingstijd is 30 minuten.


Ingrediënten voor 2 personen:
4 grote portobello’s
4 tenen knoflook
15 gr verse salie
350 gr rijpe gemengde kerstomaatjes
40 gr Cheddarkaas (en als je dat niet hebt Goudse kaas)

Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 200C. Pel de knoflooktenen en snijd ze in heel dunne plakjes. Halveer de kerstomaatjes. Trek het velletje van de portobello's af (zo trekken de smaken beter in de bodem). maar gooi ze niet weg.
  2. Doe alles, behalve 12 plakjes knoflook en 12 salieblaadjes die je bewaart voor later, ook de velletjes van de portobello's in een ovenschaal van 25 x 30 cm en sprenkel er 1 el olijfolie en 1 el rode wijnazijn over. Voeg een snuf zout en zwarte peper toe en meng alles door elkaar. Plaats de portobello's op de tomaten met de open kant boven. Zet ze 10 minuten in de oven.
  3. Haal de schaal uit de oven, schaaf of verkruimel de kaas in de portobello's en verdeel er de achtergehouden knoflook en salie over. Zet de schaal nog 15 minuten terug in de oven, tot de kaas gesmolten is en alles een mooi kleurtje heeft.



Baked garlicky mushrooms van Jamie Oliver


Geen opmerkingen: