dinsdag 17 september 2019

Garnalenspiesen op Oosterse Rijst




Weer een recept uit het boekje 'Lievelingsrecepten uit de oven, eenvoudig en lekker' .

Ingrediënten voor 4 personen (Ik maakte het voor 2 personen)
Bereidingstijd 40 minuten. Totale tijd 80 minuten. Marinadetijd garnalen 3 uur.

Voor de spiesen:
600 gr gamba's/grote garnalen zonder kop en pantser, schoongemaakt
1 stuk gemberwortel van ca. 3 cm
2 knoflooktenen
1 scherpe rode chilipeper
6 el zonnebloemolie

Voor de rijst:
200 gram peultjes uit de diepvries of verse geblancheerd
1 rode en 1 gele paprika
8 champignons
4 kafir-limoenblaadjes
3 el ketjap
100 gr cashewnoten
peper
1 el lichte sesamolie
250 gr jasmijnrijst
1 liter groentebouillon

En verder:
1/2 bosje Thaise basilicum
limoenschijfjes en ketjap voor de garnering

Bereiding:
  1. Dep de afgespoelde en ontdarmde garnalen droog en doe ze in een diepvrieszakje. Schil de gemberwortel, pel het knoflook en hal beide fijn. Snijd de chilipeper doormidden, verwijder de zaadjes en snijd hem in dunne ringetjes. Voeg de gemberwortel, het knoflook, de chilipeper en zonnebloemolie toe en sluit het zakje. Laat de garnalen ca, 3 uur in de koelkast marineren.
  2. Laat de peultjes ontdooien. Snijd de paprika's door midden en snijd ze in smalle reepjes. Wrijf de champignons schoon met een vochtig doekje en snijd ze in vieren. Doe de groenten, kafir-limoenblaadjes, ketjap, cashewnoten, 1 snuf peper en de sesamolie in een schaal en roer alles goed door elkaar. Verwarm de oven voor op 200℃
  3. Strooi de rijst op een diep bakblik. Giet de groentebouillon eroverheen. Gaar de rijst ca. 15 minuten onder in de oven, roer tussendoor twee keer om. Neem de rijst uit de oven, roer nog eens om en verdeel het groentemengsel eroverheen. Bak alles nog eens 15 minuten in de oven. Rijg ondertussen de garnalen aan de spiesen en leg de spiesen op het rijst-groentemengsel. Bak ze 7 minuten mee.
  4. Pluk de blaadjes van de de basilicum. Verdeel het gerecht en de spiesen over de borden en bestrooi met de basilicumblaadjes. Serveer et de limoenschijfjes en ketjap.
Het smaakte goed.





Geen opmerkingen: