zondag 8 september 2019

Gegratineerde Pastanestjes met Broccoli


Het recept komt uit  'Lievelingsrecepten uit de oven", een boekje dat ik bij Lidl kocht. Het is uit het Duits vertaald en er staan toch iets andere recepten en bereidingswijzen in dan ik gewend in. Tot nu toe waren ze allemaal lekker die ik gemaakt heb. Ik maakte dit recept voor 2 personen met de helft van de ingrediënten, het ware flinke porties; het restant kon ik de volgende dag goed in de oven, afgedekt met aluminiumfolie, opwarmen.


Ingrediënten voor 4 tot 8 personen: (20 minuten bereidingstijd, totale tijd 80 minuten)
800 gr broccoli
zout en peper
800 gram verse fettuccine of tagliattelle uit de koeling*
3 eieren
200 ml slagroom
100 gr ricotta
100 ml groentebouillon
versgerapte nootmuskaat
2 bosjes bieslook
125 gr mozzarella (1 bol)
100 gr Parmezaanse kaas

Verder:
1 klein bakblik met hoge rand of 1 ovenschaal van ca. 25 x 25 cm)
olie voor het bakblik

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200℃.
Gril de broccoli:
Bestrijk een klein bakblik (of een ovenschaal) met olie. Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de stengel en snijd deze in blokjes. Verdeel de broccoli over het bakblik, bestrooi lichtjes met zout en besprenkel met een beetje water. Schuif het bakblik in de oven en laat de broccoli ca. 10 minuten garen, schep tussendoor een keer om en laat de groente nog eens 10 minuten garen. Neem het bakblik uit de oven en doe de broccoli in een schaal.
Bereid de pasta:
Doe de fettuccine in een tweede schaal en giet er kokendheet water overheen. Laat de pasta afgedekt ca. 5 minuten trekken. Giet vervolgens af en laat uitlekken.
Maak de saus:
Doe de eieren, slagroom, ricotta en groentebouillon in een grote schaal en klop alles goed door elkaar. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Knip de bieslook in ringetjes en voeg ook dit toe. Voeg ook de uitgelekte fettuccine toe en schep alles goed om.
Assemblage:
Vorm van het mengsel ca. 8 nestjes en leg deze op een diep bakblik. leg op elk nestje een paar broccoliroosjes en besprenkel met de achtergebleven saus in de schaal. Snijd de mozzarella in blokjes, rasp de Parmezaanse kaas en bestrooi de nestjes met de twee kazen. Laat de fettuccinenestjes ca. 25 minuten garen in de oven.

* 250 gram verse pasta was voor deze 4 nestjes voldoende. De schaal is 25 x 17 cm.



Geen opmerkingen: