vrijdag 20 september 2019

Chinese Woksaus voor alle soorten vlees en groenten






Het recept voor een voorraad woksaus staat hier.

Hoe gebruik je de woksaus:

1 MARINEER HET VLEES:

Marineer 340 gram reepjes rundvlees, kip of varken met:

  • 2 el water
  • een mespunt of meer baking soda (alleen voor rundvlees)
  • 1 el oestersaus
  • 1 tl spijsolie
  • 1 tl maizena
2. ZET DE KRUIDEN EN SPECERIJEN KLAAR:
  • 3 fijngehakte tenen knoflook
  • tl geraspte gember
  • eventueel lente-uitjes in stukjes van 5 cm
3. SNIJ DE GROENTEN:

Ik gebruikte de groenten die ik over had van de garnalenspiesen op oosterse rijst, dus rode en gele paprika, champignons en peultjes. Je kunt ook broccoli, aubergine, courgette of wortel gebruiken, als
het maar dun genoeg gesneden is zodat dat het snel kunt bakken.

4. ZET HET BINDPAPJE KLAAR: 2 el maizena mengen met 2 el water.

5. BAK HET VLEES AAN: Verhit de wok, doe er 2 el olie in en schroei het vlees aan alle dicht. Zet het vlees apart.

6. ASSEMBLAGE:
  • Giet een lepel olie in de wok en voeg het knoflook en de gember en eventueel de lente-uitjes toe.
  • Na een paar seconden voeg je de groenten toe en roerbak ze 3 minuten of tot ze net zacht zijn.
  • Voeg ongeveer 160 ml woksaus toe (meer of minder naar smaak en hoeveel saus je wilt) en verwarm tot het borrelt
  • en voeg de reepjes vlees toe.
Breng aan de kook en voeg zoveel van het bindpapje toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Voeg eventueel wat groen van de lente-uitjes toe en warm nog 15 tot 20 seconden door.

Bron: The Woks of Life

Wil je nu helemaal snel klaar zijn, neem dan een pak gesneden wokgroenten:





Geen opmerkingen: