dinsdag 9 juni 2020

Gerookte Zalm met Aardappelen, Eieren en Mosterdsaus


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 800 gr aardappels
  • zout en peper
  • 8 eieren
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 300 ml melk
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 2 el mosterd
  • suiker
  • 1 bosje dille
  • 200 gr gerookte zalm


Bereiding:

  1. Schil de aardappels, was ze, snijd ze in blokjes en kook ze in water met een snuf zout in ca. 20 minuten gaar. Kook de eieren in ca. 8 minuten hard.
  2. Verhit de boter in en pan. Bestrooi met bloem en bak kort. Blus af met de melk en 300 ml water en breng al roerend aan de kook. Roer het bouillonblokje erdoorheen. Kook de saus ca. 5 minuten op laag vuur. Roer de mosterd erdoorheen. Breng op smaak met zout, peper en suiker.
  3. Was de dille en snijd hem fijn. Snijd de zalm in stukjes. Giet de eieren af, spoel ze kort met koud water en pel ze. Giet de aardappels af. Roer  de zalm en de dille door de mosterdsaus. halveer de eieren en voeg ze to aan de saus. Serveer met de aardappels.
Recept uit Koken en Genieten

Geen opmerkingen: