dinsdag 2 juni 2020

Hapjes van Flammkuchendeeg




Van een pak "4 frische Flammkuchenböden" van tante Fanny kun je leuke hapjes voor bij het aperitief maken. De plakken zijn 17 x 27 cm en er passen twee plakken op een bakplaat.

De eerste met ricotta, citroen en ansjovis is van de website van Tante Fanny en is oorspronkelijk geschikt voor een rol Flammkuchendeeg:


Ingrediënten:

Plak Flammkuchendeeg
+ 125 g ricotta
1 biologische citroen, de rasp
1 el chilivlokken
10 ansjovisfilets, in stukjes gesneden
een handje verse peterselie

Bereiding:
Oven boven-/ onderwarmte voorverwarmen op 250-2270 graden  beleg het deeg. Schuif de bakplaat op de onderste richel van de oven.
  1. Meng de ricotta met de citroenrasp.
  2. Leg het deeg zonder bakpapier op de bakplaat en snijd het deeg in 6 ongevere vierkanten. Halveer elk deegstuk diagonaal, zodat er 12 driehoeken worden gevormd.
  3. Verdeel de ricotta over elke driehoek en laat een rand vrij van ongeveer 0,5 cm. Strooi de chilivlokjes erover en verdeel de ansjovis over de ricotta.
  4. Flammkuchen onderin de  oven krokant afbakken. Bestrooi met peterselie voor het serveren.
  5. Voor nog meer smaak kun je ook nog kappertjes toevoegen aan de flammkuchen.

De tweede is met gegrilde (punt) paprika's, gebaseerd op de 'Coca de pebres torrats' uit Catalonië.


Ingrediënten:
  • Plak Flammkuchendeeg
  • 5 rode puntpaprika's, gegrild en schoongemaakt.
  • 3 tenen knoflook
  • gehakte peterselie
  • zout en peper
  • olijfolie.
Bereiding:

Verwarm de oven voor 250-270 graden.
  1. Snijd de gegrilde paprika's in ringen, doe ze in een kom en meng er de overige ingrediënten door.
  2. Bestrijk de flammkuchen met het paprikamengsel en bak in de oven op de onderste richel tot het deeg knapperig is.

Het derde recept voor rolletjes met pesto, ham en kaas.


Ingrediënten:
  • Plak Flammkuchendeeg
  • Pesto
  • Gekookte ham
  • Geraspte kaas naar keuze

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 250-270 graden,
  1. Bestrijk het deeg met de pesto, leg er de ham op en bestrooi met geraspte kaas. (Ik had hier geraspte mozzarella). Rol het deeg op en snijd het in plakken.
  2. Schuif de bakplaat op de laagste stand in de oven.  Bak  tot het deeg knapperig is.

Ook lekker: met pesto, gegrilde paprika en ansjovis





Geen opmerkingen: